KNKB Bekerwedstrijd Divisie 3/4/5

Op 24 november 2018 werd in Varsseveld de Bekerwedstrijd Divisie 4/5 gehouden.

Teleurstellend was dat er slechts vier teams deelnamen; verheugend was dat er twee teams uit Doesburg bij waren.

 

Het speciale van een bekerwedstrijd is dat je een directe tegenstander hebt.

Twee teams (van vijf kegelaars) gooien tegen elkaar, waarbij een kegelaar van het ene team gooit tegen een kegelaar van het andere team. Zij gooien allebei 10 ballen en wisselen dan van baan en gooien dan 10 ballen op de andere baan. Diegene die het meeste hout in 20 ballen gooit krijgt 2 "persoon-punten", zijn tegenstander 0. Gooien beide kegelaars een gelijk hout dan krijgen zij beide 1 persoon-punt. Als alle vijf de paren hebben gegooid worden de persoon-punten per team opgeteld en het team met de meeste persoon-punten krijgt 2 "team-punten", het andere team 0. Als beide teams een gelijk aantal persoon-punten hebben krijgen zij beide 1 team-punt.

Men begint op de dag met wedstrijden in een poulevorm. Afhankelijk van het aantal deelnemende teams wordt dit gevolgd door wedstrijden in een afvalvorm.

 

Divisie 4/5

Voor Divisie 4/5 was er 1 poule, waarin ieder team eenmaal tegen het andere team gooide.

De twee Doesburgse teams waren via loting direct al aan elkaar gekoppeld en dit treffen eindigde in een gelijkspel: ieder 1 team-punt.

De andere twee teams bleken ieder te sterk voor de Doesburgse teams en achteraf bleek de eerste wedstrijd tussen Nooit Gedacht uit Brummen en BKC 't Noorden uit Borculo/Aalten al beslissend te zijn geweest: de uiteindelijke winnaar is BKC 't Noorden geworden.

Bekerwedstrijd Divisie 4 Winnaars BKC t NoordenkleinFormaat igen
De winnaars BKC 't Noorden

 

>> KLIK HIER voor VOLLEDIGE UITSLAG <<

 

Divisie 3

Op zondag 25 november kwam Doesburg 1 in Divisie 3 ook in Varsseveld aan de baan. Zij behaalde de 3e plaats na De Boggelaar en BKC.

IMG 20181125 WA0003
Doesburg 1 met v.l.n.r. Gerard Verstege, Eef Jansen, Tonny Baars, André Thomissen, Sanne de Wild
20181125 klein
De winnaars De Boggelaar

 

>> KLIK HIER voor VOLLEDIGE UITSLAG <<