Doesburgse Kampioenschappen 2019 gespeeld

De jaarlijkse Doesburgse Kampioenschappen (voorheen de "40-ballenwedstrijd") zijn weer gespeeld.

 

Deze wedstrijd bestaat uit drie delen: de 1e sessie wordt in het begin van jaar gehouden, de 2e sessie tegen het einde van het jaar en aansluitend een finale waarin de Persoonlijke Kampioenen bekend worden.

 

De Clubkampioenen van Doesburg worden bepaald door de resultaten per clubviertal uit sessie 1 en sessie 2 op te tellen.
In de Klasse 1 Dames werd ONA 1 Clubkampioen en ONA 2 werd Clubkampioen Klasse 2.

Bij de Heren haalde HZP een zelfde dubbel-overwinning in Klasse 1 en Klasse 2.

 

Om Persoonlijk Kampioen te kunnen worden moet men zich, over twee sessies gerekend, scharen onder de beste vier kegelaars in zijn/haar klasse. Als dat lukt plaatst men zich voor de finale op vrijdagavond 29 november.

 

Dames C

Na een aarzelende start op de A-baan met 57 hout wist Mieke Rietveld geleidelijk aan haar gemiddelde te verhogen naar een zeer fraaie 7,1 en werd daarmee dan ook Kampioen Dames Klasse C.

Heren C

Bij de Heren C ging de strijd gedurende de eerste drie banen tussen Jan Chaigneau en Evert Roza, waarbij Jan telkens een kleine voorsprong hield. De laatste baan van Jan was echter matig; die van Evert geweldig (82 hout), waardoor de laatste met toch een ruime voorsprong Kampioen Heren C werd. Eef Jansen streefde tot slot op de laatste baan Jan ook nog voorbij.

Dames B

Sanne de Wild was uit de voorronden al met het hoogste totaalhout doorgedrongen in de finale en nam met een eerste baan van 85 hout het heft stevig in handen. In de Dames klasse B was er dan ook niemand die haar bij kon houden en werd zij dan ook afgetekend Kampioen(e).

Heren B

Gerard Verstege leek na banen van 81 en 88 rechtstreeks op het Kampioenschap af te stevenen, maar verslikte zich in de laatste D-baan. Tonny Baars glipte op de laatste baan voorbij en werd (wederom) Kampioen Heren Klasse B.

Dames A

Diny Tankink liep in eerste instantie een kleine achterstand op op Gerda Troost, maar zette dit uiteindelijk om in een behoorlijke voorsprong en werd Kampioen Dames Klasse A.

Heren A

Erik-Paul Tenwolde en Gerard Pelgrom waren op drie van de vier banen gelijkwaardig. De ultieme score van 90 hout die Erik-Paul op de allereerste baan gegooid had bleek dus bepalend voor zijn Kampioenschap Heren A.

Kampioene van Doesburg Dames

Zoals gebruikelijk de laatste jaren kwam de Kampioene van Doesburg niet uit de A-klasse: in 2017 werd Jeanine de Boer kampioene als C-gooister, in 2018 was dit Brenda Thomissen als B-gooister en dit jaar werd B-gooister Sanne de Wild Algeheel Kampioene van Doesburg 2019. Het was een spannende strijd met Diny Tankink die op 1 hout bleef steken.

Kampioen van Doesburg Heren

Bij de Heren is het beeld al een aantal jaren hetzelfde: als de strijd is gestreden komt Erik-Paul als Kampioen van Doesburg te voorschijn. Toch zijn er een aantal kegelaars in aantocht die wellicht volgend jaar hem van de troon kunnen stoten.

Aanmoedigingsprijs Doesburgse Kampioenschappen

Met ingang van dit jaar is er een wisseltrofee in het leven geroepen in de vorm van een Aanmoedigingsprijs Doesburgse Kampioenschappen. 

Deze prijs is (jaarlijks wisselend) voor de beste C-gooister (in 2019) of beste C-gooier (in 2020). Nu dus gewonnen door Mieke Rietveld van ONA.

PB292240 web99 belangstellingPB292244 web99 mieke rietveld
Grote belangstelling voor de finales resp. Mieke ontvangt Aanmoedigingsprijs.

>> KLIK HIER voor VOLLEDIGE UITSLAG Sessie 2 <<

>> KLIK HIER voor VOLLEDIGE UITSLAG Finale <<

 

PB292260 web99 kampioenen
Alle kampioenen v.l.n.r. Tonny Baars (Heren B), Sanne de Wild (Dames B en Kampioene van Doesburg), Evert Roza (Heren C), Mieke Rietveld (Dames C), Diny Tankink (Dames A) en Erik-Paul Tenwolde (Heren A en Kampioen van Doesburg).