Hanzestedenwedstrijd 2019 gespeeld

Op zondagmorgen 17 november 2019 om 10 uur opende Piet van Daal van Kegelfederatie Doetinchem het 29e Hanzesteden toernooi tussen de federaties Brummen, Doesburg, Doetinchem en Zutphen/Warnsveld.

De toernooivorm is als volgt: ieder team bestaat uit 6 dames en 6 heren. Men gooit per baan 10 ballen. Per zestal dames respectievelijk heren tellen per baan de hoogste vijf scores.
Vervolgens worden de scores van die vijf dames en vijf heren bij elkaar opgeteld om te komen tot een totaal per baan per team.

 

Voor Doesburg namen deel de dames Willemien Pastoor, Ans Verstege, Diny Tankink, Ria Jansen, Brenda Thomissen en Sanne Wild. De heren waren André Thomissen, Tonny Baars, Frans Tankink, Eric Kuijn, Gerard Verstege en Erik-Paul Tenwolde.

 

In ronde 1 namen onze dames een kleine voorsprong van vier hout op Brummen, met als hoogste gooister Diny (86 hout). De heren konden de Brummense mannen niet bijhouden (-20 hout); Tonny gooide een mooie serie van 86 hout. Doetinchem begint als gastheer bescheiden met een voorlopige 4e plaats.
Stand na ronde 1: Brummen 779 - Doesburg 763 - Zutphen/Warnsveld 722 - Doetinchem 715.

 

In ronde 2 bogen de Doesburgse dames met een winst van 20 hout de achterstand weer om in een voorsprong 4 hout. Ondanks een serie van 87 ! Van Gerard en 89 van Erik-Paul pakten de Brummer mannen weer 16 hout voorsprong. Doetinchem verkleint de afstand tot de eerste plaatsen en staat 3e.
Stand na ronde 2: Brummen 1514 - Doesburg 1506 - Doetinchem 1474 - Zutphen/Warnsveld 1407.

 

Ronde 3 slaan de Doesburgse dames toe met 36 hout meer dan Brummen. Hier prachtige scores voor Ria Jansen (86 hout) en Sanne de Wild (85 hout).
Deze keer hielden de heren stand met een score van 402, gelijk aan die van Brummen. Erik-Paul gooide een maximale serie van 90 hout.
Doetinchem verloor iets terrein.
Stand na ronde 3: Doesburg 2305 - Brummen 2277 - Doetinchem 2218 - Zutphen/Warnsveld 2042.

 

In de vierde en laatste ronde wisten onze dames de voorsprong te behouden en daar zelfs nog 6 hout aan te voegen: 363 om 357 hout.
De heren begonnen met een toch riante voorsprong van 34 hout aan de laatste baan, maar toen vier van de zes mannen allemaal hun laagste score van de dag gooiden begon Doesburg 'm toch te knijpen.

 

De hele dag was de score via LiveScore te volgen geweest, maar de score werd door de dagsluitster, Diny Kuiperij, geheim gehouden.
Ze begon de prijsuitreiking met een fles wijn voor de score van 90 hout op de A-baan door Erik-Paul.

bepaling-eindstandmaximum-scorediny-googelt-met-papieren

Vervolgens werden de hoogste gooiers per team en de hoogste gooister, Diny Tankink, en gooier, Erik-Paul Tenwolde, in het zonnetje gezet.
Tenslotte werd de eindstand bekend gemaakt: op de 4e plaats eindigde Zutphen/Warnsveld met 2746 hout, derde Doetinchem met 2914 hout en tweede werd Brummen met 3032 hout. Winnaar met slechts 2 hout meer (en het gooien van 480 ballen per team) werd DOESBURG met 3034 hout.

winnende-team
Het winnende team.

Volgend jaar wordt dit toernooi voor de 30e keer gehouden en wel in Warnsveld.

De Doesburgse kegelaars bedanken de supporters die de moeite genomen hebben om in Doetinchem te komen kijken.

 

 >> Klik HIER voor de volledige uitslag <<