toernooi

skd

De eerste speeldag

Het inmiddels traditionele kegeltoernooi  “Doesborgh Open” is op zaterdag 8 juni weer van start gegaan en zal op zaterdag 15 en 22 juni worden vervolgd en op zondag 23 juni worden afgesloten.

 

Dit jaarlijkse toernooi wordt alweer voor de 6e keer op professionele wijze en met enthousiaste inzet door de wedstrijdcommissie van de SKD2007 georganiseerd bijgestaan door griffiers die zich vrijwillig hiervoor hebben aangemeld en geniet grote landelijke belangstelling.

DOpen02kleinFormaat
DOpen01kleinFormaat

Bij herfstachtige weersomstandigheden kwamen kegelaars uit heel Nederland op deze zaterdag 8 juni naar Doesburg waar door de stormachtige wind met windstoten tot windkracht 9 de Hanzefeesten geen doorgang vonden. Mede vanwege deze wind was er  in ons kegelhuis een gezellige, warme en knusse sfeer.

In de ochtendsessie troffen kegelaars van Alles Raak (Doetinchem), DKCB (Brummen), Langs de Kant (Haaksbergen), Onder Ons (Dieren) en  Val Umme (Winterswijk) elkaar aan de baan.

DOpen03kleinFormaat
DOpen04kleinFormaat

In de middagsessie streden naast de Doesburgse deelnemers Sylvia Schwarz (BPR), Gerard Verstege (HZP), Jan Chaigneau (VOG) en Netty Timmermans (ONA) ook kegelaars van
KVO (Doetinchem), TOP (Varsseveld), Wieleroord 80 (Lopik) en Zet ‘m Op (Lochem) om het meeste hout.

Onze Doesburgse deelnemers deden het in deze eerste ronde niet onverdienstelijk. Sylvia Schwarz werd als enige Dames A deelneemster uiteraard  eerste met 449 hout (gem. 7,48 hout).

Het aanstormend talent Gerard Verstege staat nu op de eerste plaats Heren B met 487 hout ( gem. 8,12 hout).

Jan Chaigneau is eerste bij de Heren C met 457 hout (gem. 7,62 hout). Netty Timmermans staat bij de Dames B op de mooie plaats 3 met 428 hout (gem. 7,13 hout).

De tweede speeldag

De tweede wedstrijddag op 15 juni van het 6e Doesborgh Open toernooi is gestreden. In de ochtendsessie kwamen kegelaars ook nu weer uit alle delen van Nederland naar Doesburg. Delft, KNAL (Brummen), Nooit Gedacht en Onder Ons (Dieren), ONAT (Groningen), RBK (Brummen), Zet ‘m Op (Lochem) en ONA (Doesburg).

De sfeer zat er goed in en onze Thea Donderwinkel en Corries (Schrader en Gielink) waren zoals gewoonlijk weer uitstekende gastvrouwen.

Na de overvloedige regen van de voorgaande nacht lag de tuin er weer prachtig bij. Veel deelnemers merkten dit op.

De hoogste gooister was Petra van Westerhuis (Zet ‘m Op) (foto hieronder). Zij gooide op de B baan 131 hout. Zij staat nu bij de Dames A op de eerste plaats met 487 hout (gem. 8,12 hout).

DOpen05kleinFormaat
DOpen06kleinFormaat
Petra van Westerhuis.

Sylvia Schwartz is naar de 4e plaats gezakt en moest Dinie Tankink (ONA) voorlaten gaan op plaats 3 met 450 hout (gem. 7,5 hout). Jeanine de Boer (ONA) wist bij de Dames B de 3e plaats te behalen met 442 hout (gem. 7,37 hout).

 

Aan de middagsessie deden kegelaars van De Boggelaar (Warnsveld), Sylawald (Silvolde), ZKB (Zwolle), Alle Negen en TOVO (Doesburg) mee.

DOpen07kleinFormaat
DOpen08kleinFormaat

De Doesburgse deelnemers doen het niet slecht.

Dinie Tankink staat op plaats 3 bij de Dames A en Jeanine de Boer op dezelfde plaats bij de Dames B.

Gerard Verstege wist zijn 1e plaats bij de Heren B te behouden evenals Jan Chaigneau bij de Heren C waar Vincent Boland (Alle Negen) op plaats 3 staat.

De derde speeldag

De voorlaatste speeldag, 22 juni 2019, van dit spannende toernooi was aangebroken. Dat het nog spannender zou worden lag in de lijn der verwachting met deelnemers als Harry Timmer (KNAL Brummen) en Tonny Baars (HZP) die vandaag aan de baan moesten.  

Voor de ochtendsessie waren Alinghoek (Drouwen), BKC, (Borculo), BPR (Thea Kleine), De Vrijheid (Winterswijk), HZP (7 man), KIK (Zutphen) en KNAL (Brummen) naar Doesburg afgereisd.

AlinghoekDeVrijheid
ansgerard

Harry Timmer staat bij de heren A nu op de 1e plaats met 527 hout (gem. 8,78 hout). 

Tonny Baars heeft bij de heren B 510 hout bijeen gesprokkeld (gem. 8,50 hout) en staat daar op plaats 1.

Tonny
harryT

Bij de dames B staat Sanne de Wild op plaats 1 met 467 hout (gem. 7,78 hout)

 

In de middagsessie streden Alinghoek (Drouwen) met 2 jeugdkegelaars, ODI (Bornebroek) en Alles Om met 10 man om het meeste hout.

Ook nu was er spanning maar het is de Doesburgse kegelaars niet gelukt om op een hoger niveau te komen. Maar morgen is er nog een dag en komt onze Erik-Paul aan de baan.

DOpen09AkleinFormaat
DOpen09BkleinFormaat

Tonny Baars staat bij de heren B op de 1e plaats gevolgd door Gerard Verstege op plaats 2.

Bij de dames B staat Sanne de Wild op plaats 1.

Helaas moest Jan Chagneau zijn 1e plaats inleveren aan Paul Korten uit Winterswijk en staat nu op de 2e plaats bij de heren C.

Herman Pelgrom stond lange tijd op de 1e plaats bij de Heren C maar na een teleurstellende  D baan met slecht 101 hout zakte hij naar de 3e plaats met 448 hout (gem. 7,47 hout).

De vierde en laatste speeldag

Er kan vol trots teruggeblikt worden op dit 6e Doesborgh Open. Meer dan 120 kegelaars uit geheel het land hebben aan dit zeer succesvolle toernooi deelgenomen.

Op de laatste dag van dit toernooi, 23 juni, hebben op deze warme zondagmiddag weer een aantal kegelaars de weg naar Doesburg weten te vinden: BPR en VOG uit Doesburg, NKB (Nijmegen), BKC (Borculo), Gladweg (Winterswijk) en De ladies uit Haarlem.

Tot het laatste moment bleef het spannend met name bij de Heren A. Rutger Pronk en Erik-Paul Tenwolde. Het leek erop dat Erik-Paul genoegen moest gaan nemen met de 3e plaats maar de laatste baan was beslissend in het voordeel van Erik-Paul. Hij werd 2e met 521 hout, 6 hout minder dan Harry Timmer maar toch nog 3 hout meer dan Rutger Pronk.

Tonny Baars HB 1e Formaat wijzigen
Tonny Baars.
Sanne de Wild DB 1e Formaat wijzigen
Sanne de Wild.

Sanne de Wild behield plaats 1 bij de Dames B en ook Tonny Baars bleef eerste bij de Heren B

Gerard Verstege HB 2e Formaat wijzigen
Gerard Verstege.
Mieke Rietveld DC 1e Formaat wijzigen
Mieke Rietveld.

Gerard Verstege bleef op plaats 2 bij de Heren B en Mieke Rietveld werd 1e bij de Dames C

Brenda Thomissen DB 4e Formaat wijzigen
Brenda Thomissen.
Ans Verstege DC 4e Formaat wijzigen
Ans Verstege.

Brenda Thomissen werd 4e bij de Dames B en Ans Verstege 4e bij de Dames C; Anita Vrendenbarg eindigde in de C-klasse als derde.

Jan Chagneau en Herman Pelgrom werden bij de Heren C resp. 2e en 3e. Gevolgd door Henk Heytink op de 4e plaats.

cordeJ

 

Cor de Jong, voorzitter SKD 2007, is momenteel op vakantie in Zweden, zo'n 200 km ten noorden van Stockholm. Doordat Bert Groeliker ziek is, is hij niet in staat geweest om namens het bestuur allen dank te zeggen voor de organisatie e.d. van het Doesborgh Open Toernooi. Cor heeft via internet de verrichtingen van de kegelaars op dit toernooi nauwlettend gevolgd.

Hij wil middels onze website graag namens het bestuur de Wedstrijdcommissie en alle vrijwilligers heel erg bedanken voor hun inzet.

Tevens feliciteert hij de Doesburgse winnaars met hun prestaties.

>> KLIK HIER voor VOLLEDIGE UITSLAG <<