ogk

Op vrijdag 20 september 2019 is een tweede kegelcentrum in Borculo geopend.

In anderhalf jaar tijd werd een lege kelder onder een appartementen-complex omgetoverd tot een zeer fraaie kegelgelegenheid met vier kegelbanen en een prachtige bar.

kegelcentrum_de-kelder

Eigenaar Hans Beerten gaf het startsein voor de officiële openingsceremonie met een korte terugblik over de tot stand koming van deze kegelkelder. Hij had voor aanvang geen ervaring met het kegelen, maar bij de realisatie kon hij gebruik maken van de beoogde nieuwe huurders: de Stichting Kegelkelder, met als contactpersoon René Raaben.

Vervolgens kreeg Hans van de KNKB het certificaat van goedkeuring uitgereikt, waardoor in deze locatie ook officiële wedstrijden gegooid mogen worden.

Harry Timmer, als voorzitter van de KNKB en van de OGK, overhandigde Hans als cadeau een mooie spiegel. Uiteraard ging e.e.a. gepaard met een warm pleidooi voor de kegelsport.

overhandiging-certificaat

De daadwerkelijk opening werd verricht door Borculo's burgemeester van Oostrum. Na een vlotte speech opende hij het kegelcentrum door het gooien van een kegelbal.

Bij de eerste poging ondervond hij dat de baan niet al te breed was, maar zijn tweede bal was al een treffer met maar liefst acht kegels om.

hans-beerten_burgemeester-van-oostrum
openings-treffer_burgemeester-van-oostrum

Na deze opening kon men de banen - gevlakt door onze Henk Heijtink - uitproberen onder het genot van een drankje en een hapje.

rene-raaben_hans-beerten_burgemeester-van-oostrum
V.l.n.r. René Raaben van Stichting Kegelkelder, Burgemeester van Oostrum en eigenaar Hans Beerten.