knkb

toernooi

In de tachtiger jaren van het vorig jaar was het Baeten-toernooi befaamd en stonden toeschouwers opeen gepakt om de verrichtingen van de duo's te bekijken.
Met het sluiten van de Maastrichter banen kwam ook een einde aan dit toernooi.

In een poging de wedstrijdvorm van het gooien in tweetallen/duo's weer nieuw leven in te blazen werd het KNKB Open Duo 2019 georganiseerd.
De wedstrijd werd georganiseerd door de KNKB in samenwerking met Stichting Kegelsport Doesburg 2007 op 9 en 10 november 2019.
De animo voor deelname was voldoende om het toernooi door te laten gaan, maar er is nog ruimte genoeg voor extra deelnemers. In 2020 staat dit duo-evenement wederom op de agenda, dan op 14 en 15 november in Borculo.

Door de gekozen opzet van het gooien in vier sessies, kon ieder gooien op de tijd die hem/haar het beste schikte. Het strijdverloop is daardoor wat onoverzichtelijker, maar via de LiveScore kon men hier toch een goed beeld van krijgen.

Klasse 1

In de klasse 1 zijn alle duo's ingedeeld die een gezamelijk KNKB-gemiddelde van 16 of meer hebben. In sessie 1 trapten Riet Hulleman en Petra van Westerhuis af met een totaal score van 966 (ruim 8 gemiddeld). In sessie 2 gooide het echtpaar Broersma 984 hout (8,2 gemiddeld). Het echte geweld vond plaats in sessie 3, waar twee limburgse duo's en een Brummens tweetal elkaar bestreden. Na drie banen lag er maar 3 hout tussen de nummers 1 en 3. Uiteindelijk werden Harry Timmer en Joop van der Heide eerste met 1028 hout (gemiddelde 8,57). In deze sessie werd maar liefst tweemaal 135 gegooid in 15 ballen door Pascal Thans op de D-baan en Harry Timmer op de A-baan.

harry pascal 135 web
Pascal Thans en Harry Timmer wisten in een serie van 15 ballen de maximale score van 135 hout te behalen.

In de vierde sessie was er nog één duo dat moest gooien, Stijepo Car en Erik-Paul Tenwolde, en kregen daarom de flessen wijn voor hun score van 1020 (3e plaats totaal).

Het winnende duo in klasse 1 was Joop van der Heide - Harry Timmer. 

PB102119 web95 harry joop
Winnaars Klasse 1: Harry Timmer en Joop van der Heide

Klasse 2

De duo's met een gezamelijk gemiddelde van minder dan zestien werden op basis van het gemiddelde verdeeld in twee klassen.

In klasse 2 werd de eerste sessie gewonnen door Bennie Aalderink en Leo Tappel met 968 hout.
In sessie 2 werd de attentie voor de hoogste score gewonnen door Martin Eleveld en Luuk Heuvingh, die hiervoor uit Groningen waren gekomen. Hun score was 987 hout.
Sessie 3 was voor onze Doesburgers Jan Cornelissen en Gerard Pelgrom met 861 hout.
Tenslotte waren Joke Heijink en Jan Gotink de besten in sessie 4.

Winnaars van klasse 2 waren Martin Eleveld - Luuk Heuvingh. 

Klasse 3

De eerste sessie in klasse 3 werden de flessen wijn gewonnen door het echtpaar Pastoor (837 hout).
In sessie 2 werd Annelies Hoksbergen met Rien Schouten eerste met 824 hout.
Het echtpaar Schwartz uit Doetinchem won sessie 3 (816 hout).
Sessie 4 werd gedomineerd door Brenda en André Thomissen en zij wonnen dan ook deze klasse met een score van 876.

doesburg web
Alle Doesburgse prijswinnaars v.l.n.r. Tonny Baars en Gerard Verstegen (3e in klasse 2), Erik-Paul Tenwolde (samen met Stijepo Car 3e in klasse 1) en Brenda en André Thomissen (1e in klasse 3).

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<