Ronde 2 van Landelijke Competitie gespeeld

 

LiveScore

De wedstrijden van de Landelijke Competitie waren deze tweede ronde wederom via LiveScore te volgen. De rondescores werden door middel van foto's van de scorebriefjes doorgegeven aan André, die thuis de scores vervolgens invoerde en op de website plaatste.

 

Divisie 2

Op de zondag met de bijzondere datum 02-02-2020 vertrok Doesburg 1 al vroeg voor de verre reis naar kegelhuis Harm Wever in Groningen.

 

P2022416 web99 groningse kegelbanen
Kegellocatie Harm Wever is een prachtig kegelhuis, maar ook dit dreigt dit jaar haar deuren te sluiten.

 

De Groningse kegelbanen behoren tot de lastigste van het land. Dit zijn vlakke banen waar een minder goede worp sterk wordt afgestraft: kom je op andere banen dan nog weg met een zeven, hier leidt dat veelal een vijf of zes.

 

doesburg 2 web99 debutanten
Sanne de Wild en Tonny Baars volgen aandachtig de verrichtingen van Gerard Verstege, wiens lichaamshouding weerspiegelt hoe hij over de laatste worp (een vijf) denkt.

 

De Groningse ploeg kan als thuisploeg hier (uiteraard) goed uit de voeten en dat werd zichtbaar in de resultaten: op alle banen haalden zij de hoogste score. Uitblinkster was zonder twijfel Kina Heuvingh: zij presteerde het om op deze moeilijke banen maar liefst 509 hout om te gooien. Haar vader, Lucas Heuvingh, wist bij de heren het hoogste dagtotaal te gooien: 487 hout.

 

Doesburg 1 trad aan met Sanne de Wild, Gerard Verstege, Tonny Baars en Erik-Paul Tenwolde.

Met dit viertal werden baanseries van rond de 230 hout (van de vier scores per baan tellen de beste drie) gegooid, zonder echte uitschieter(s) naar beneden. Juist dit laatste deed Doesburg beter dan haar tegenstanders, waar de scores veel meer fluctueerden.

 

Sanne en Gerard hielden elkaar precies in evenwicht 451 hout en Erik-Paul kwam uit op precies een 8 gemiddeld (480 hout); Tonny had wat meer moeite met de vlakheid van de banen.
En al verloor Doesburg gaande de wedstrijd Groningen uit het oog - uiteindelijk een verschil van 74 hout - , het slaagde er wel in om alle andere teams achter zich te houden en aldus op de tweede plaats te eindigen in deze ronde.

 

Voor de totaalstand betekent dit dat Acht om de Lange (Lochem) en Doesburg samen aan de leiding gaan met 13 punten. Zij worden gevolgd door Groningen (11 punten) en Winterswijk (10 punten).

 

Voordeel van het Groningse kegelhuis is wel dat er op zes banen wordt gegooid, waardoor de wedstrijd relatief snel verliep en onze kegelaars om 17.00 uur weer in Doesburg waren.

 

De volgende wedstrijd is op 8 maart in Rijsbergen.

 

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<

 

Divisie 3

Doesburg 2 gooide in Borculo.

Ondanks de hier opgedane ervaringen bij de OGK Persoonlijke Kampioenschappen kon Doesburg niet meekomen met de andere ploegen; wel werd de Zwolse Kegelbond achter zich gehouden.

Beste gooier werd Eric Kuijn die een mooie score van 462 hout (gemiddeld 7,70 hout) gooide.

Doesburg 2 gaat op 8 maart naar Delft.

 

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<