skd

Eind maart 2020 kregen voor het eerst te maken met een landelijke "lockdown", die ook de kegelsport raakte. Drie maanden mochten we niet kegelen; het leek een lange tijd.
We waren blij dat we op 6 juli 2020 weer begonnen te kegelen, ondanks een veelheid van beperkende maatregelen.

Deze vreugde was van korte duur, want nauwelijks drie maanden later kwamen we weer in een kegel-lockdown terecht. Deze tweede kegelloze periode duurde maar liefst acht maanden!

Maar begin juni 2021 was het dan eindelijk toch zo ver: het kegelen is weer toegestaan.

Op maandag 6 juni rolden BPR en HZP weer de eerste kegelballen en konden ook de vernieuwde C en D-banen worden uitgeprobeerd.

Dinsdagavond was het de beurt aan VOG en ONA. Ondanks het verlies van een paar leden - zoals bij eigenlijk alle clubs - was er een goede opkomst. Dat men er naar uit had gezien de clubleden weer te ontmoeten blijkt wel uit het feit dat men zo druk in gesprek was - en bleef - dat de banen zo nu en dan niet eens bezet waren.

Het College van Burgemeester en Wethouders van Doesburg stuurde een bloemstuk, waaruit blijkt dat ook de kegelsport de aandacht van hen heeft.

Ongetwijfeld zal het enthousiasme bij de overige clubs TOVO en WIK (woensdag), Alle Negen (donderdag) en Alles Om (vrijdag) weer groot zijn.

In overleg met de BeheerCommissie en de persoon achter de bar kan gekozen worden voor een vroegere aanvangstijd (vanaf 18.00 uur) van de kegelavond. Deze mogelijkheid vervalt weer wanneer de versoepeling van de corona-maatregelen doorzet en we aan het eind van de maand weer tot 24.00 uur open mogen blijven.