knkb

skd

Divisie 2

Op 13 september van het vorige jaar werd de laatste wedstrijd in de KNKB Landelijke Competitie gespeeld.
Op dat moment zaten we in het begin van de tweede coronagolf en kort daarop werd de competitie gestaakt en vervielen de behaalde resultaten.

Nu, een jaar later, startte een nieuwe Landelijke Competitie 2021/2022 met de eerste ronde in juist die locatie (Heumen) waar de vorige eindigde.

De deelnemende teams zijn dezelfden als vorig jaar met één uitzondering: Winterswijk is gestopt en op die plaats is Leeuwarden (met meervoudig Nederlands Kampioen Pierre Broersma in de gelederen) gekomen.

Alle teams treden aan met vier kegelaars. De teamscore per ronde/baan wordt bepaald door optelling van de beste drie individuele scores, dus de laagste per ronde telt niet mee. 

Voor deze eerste wedstrijd bestond Doesburg 1 uit Sanne de Wild, Tonny Baars, Erik-Paul Tenwolde en Jan Cornelissen, die dit jaar nieuw is bij ons eerste team.

Jammer genoeg had Alinghoek zich afgemeld, zodat er zeven teams meededen.

De eerste ronde was voor Maastricht, wat een bijzondere prestatie is: Maastricht heeft geen kegelbanen meer, dus ze kegelden voor het eerst sinds een jaar! 
Ons team zat daar maar 1 hout achter en nam in de tweede ronde de kop over met een fenomenale ronde van 86 hout gemiddeld.
De derde en vierde ronde zaten daar qua hout dicht in de buurt en daarmee breidden we onze voorsprong uit en we eindigden uiteindelijk dan ook als eerste.
Thuisploeg Veul Hout eindigde op de tweede plaats en Leeuwarden werd derde.

In de persoonlijke ranglijst eindigde Erik-Paul als eerste, Tonny als vijfde, Jan als negende en Sanne als twintigste. Dit is eigenlijk niet belangrijk, maar geeft wel aan dat we prima gegooid hebben en allevier hebben we op meerdere banen meegeteld in het resultaat en daarom was dit een prima teamprestatie. 

De volgende wedstrijd is op 3 oktober in Bareveld/Nieuwediep in Drente.

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<

Divisie 3

Doesburg 2 gooide de eerste ronde in Zwolle er werd daar zesde.

Doesburg 2 moet op 3 oktober naar Brummen.

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<