knkb

skd

Op zondag 17 oktober 2021 werd de derde ronde in de Landelijke Competitie gespeeld.

Divisie 2

Doesburg 1, bestaande uit Diny Tankink, Tonny Baars, Gerard Verstege en Erik-Paul Tenwolde, moesten naar het kegelcentrum in Rijsbergen (Noord-Brabant).

In dit kegelhuis liggen zes kegelbanen, die allemaal op dezelfde manier te gooien zijn en het is dus eigenlijk niet nodig de streep per baan te verzetten of in opzetbreedte te variëren. Daarbij komt nog dat de kegels vrij makkelijk vallen en het is dan ook niet verbazend dat er hoge series werden gegooid. Van de acht ploegen gooiden er vijf een gemiddelde boven de acht en zaten er twee daar vlak tegenaan. Het was dan ook een spannende wedstrijd met kleine verschillen.

Hoogste gooier werd Pierre Broersma (Leeuwarden) met 523 hout met daarbij banen van 87, 88 (3x!) en 89 hout.

Doesburg 1 startte voortvarend met hun hoogste serie van de dag (252 hout voor 3 gooiers), maar die werd gevolgd door hun laagste serie van de dag (235 hout). De overige banen waren heel constant met series hoog in de 240 hout. Uiteindelijk gooiden we 1478 hout; dit is een prachtig gemiddelde van 8,21 hout.
Het was goed voor de derde plaats achter Groningen (1494 ht.) en thuisploeg West-Brabant (1482 ht.)

In de totaalstand na drie wedstrijden (waarbij ronde 2 niet gespeeld is) staat Doesburg nu twee punten voor op West-Brabant en Groningen.
 

De volgende wedstrijd is op 28 november in Barchem waar de thuiswedstrijd van Acht om de Lange Lochem wordt gespeeld.

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<

Divisie 3

Doesburg 2 heeft op 17-10-2021 de landelijke competitie in Delft volbracht.

Na een flitsende start van Eric Kuyn met 124 op baan 4 ging de rest van het team (Ans Verstege, Brenda Thomissen en Janna de Boer) de scores zo goed als zo kwaad opschroeven.

Na veel strijd is het dan toch gelukt om, jawel de eerste vier punten binnen te slepen. En op de derde plaats geëindigd van de dag.

Doesburg 2 is begonnen aan de inhaalslag.

Op 28 november gaat Doesburg 2 er weer voor. En dan in  Doesburg.

Veel succes voor degenen die dan gooien.

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<