toernooi

Open Dierens Kampioenschap 2021

Van 29 oktober tot en met 7 november vond het ODK 2021 plaats.

Al was het aantal deelnemers aanzienlijk lager dan bij de editie 2019, er waren toch veel SKD'ers op af gekomen.

Bij de dames C vielen Ans Verstege (BPR), Rikie Sas (ONA), Thea Kleine (BPR), Henny van Middendorp (ONA) en Janna de Boer (ONA) buiten de prijzen. Deze klasse werd gewonnen door Sylvia van Ree (ONA) die opnieuw begonnen is met kegelen. Dat zij het kegelen niet is verleerd blijkt wel uit het hout dat zij gooide: 449 hout; een aantal waarmee ze zowel bij de dames B, als bij de dames A in de prijzen zou zijn gevallen.
Brenda Thomissen (BPR) in de klasse B en Ria Jansen (ONA) in de klasse A volgden de olympische gedachte, maar Diny Tankink (ONA) werd bij de Dames A tweede, met slechts 1 hout minder dan winnares Riet Hulleman.

Bij de heren was met name Alles Om goed vertegenwoordigd, maar er was geen prijs voor Jan Cornelissen, Gerard Pelgrom, Jaap Ostermeier, Evert Roza, Frans Tankink, Bert Groeliker, Jan Oude Tanke of Derk Jan Pastoor. André Thomissen (HZP), Bernard Claus (VOG) en Theo Jansen (VOG) eindigden in de middenmoot van hun klasse. Wel in de prijzen vielen Erik Kuijn (HZP) 1e in de klasse B2, Gerard Verstege (HZP) 2e in de klasse B1 en Erik-Paul Tenwolde (VOG) 1e in de klasse A.

>> KLIK HIER voor VOLLEDIGE UITSLAG <<

 

Heumen Open Inschrijving toernooi 2021

Het HOI toernooi werd op 7 november gehouden in Heumen bij de Nijmeegse Kegelbond.

Bij dit toernooi gooit men 6 x 10 ballen en per klasse gooien de vier hoogst geëindigden nog een finaleronde van 12 ballen rechtstreeks tegen elkaar.

Erik-Paul Tenwolde was de enige SKD'er die hieraan deelnam. In de A-klasse had hij slechts drie tegenstanders. Hij gooide in de reguliere wedstrijd 533 hout en hield de daarmee opgebouwde voorsprong vast in de finaleronde.

>> KLIK HIER voor VOLLEDIGE UITSLAG <<