ogk

De OGK Persoonlijke Kampioenschappen 2022 zijn in het weekeinde van 26 en 27 maart 2022 gespeeld.

Het aantal deelnemers aan deze wedstrijden was niet erg groot. Wat de reden hiervan is blijft gissen: verschuivende datums, ziekte, voorzichtigheid i.v.m. Corona of gebrek aan wedstrijdritme, het is allemaal mogelijk.

De Heren B trokken op 26 maart naar Zutphen om daar een gooi te doen naar het OGK Kampioenschap.

Vanwege het geringe aantal deelnemers heeft de OGK Wedstrijdcommissie besloten om de Heren C, Dames C en Dames B gelijktijdig te spelen op 26 maart in Varsseveld.
Diana Baars reikte als vertegenwoordigster van de OGK de prijzen uit.

ogk22 ona m
De SKD'ers van de dinsdagavond: Sylvia, Henny, Jeanine, Janna en Bernard.
ogk22 bpr m
De SKD'ers van de maandagavond: Remco, Diana, Ans, Anita en Wendy.

Dames C

Bij de dames C waren negen deelneemsters, waaronder maar liefst zes SKD'ers: Anita Vrendenbarg (BPR), Ans Verstege (BPR), Henny van Middendorp (ONA), Jeanine Helmink-de Boer (ONA), Sylvia van Ree (ONA) en Wendy Karssen (BPR).

Al gooiden de meeste dames vrij constant op de verschillende banen, de wedstrijd zelf was niet heel erg spannend want de verschillen tussen de top vijf waren vanaf het begin vrij groot.

Sylvia gooide constante series van 70-75 hout, met één uitschieter van 81 hout. Marja Raaben van BKC was haar grootste concurrente, maar bleef per baan telkens een paar hout achter.

Sylvia werd fraai eerste met een comfortabele voorsprong van 37 hout op Marja.
Jeanine pakte netjes de derde plaats.

Heren C

De SKD'ers Remco de Leeuw (HZP) en Bernard Claus (VOG) namen deel in de Heren C-klasse.

Remco gooide constante series, maar het gegooide hout was te weinig om echt mee te doen.

De verrassende winnaar werd Theo Gianotten van De Boggelaar: hij kegelt ruim 45 jaar en is niet meer de jongste, waardoor het kegelen niet meer gaat zo als het hoofd graag zou willen. Hij was dan ook zéér opgetogen met zijn kampioenschap.

Bernard  eindigde negen hout achter Theo en slechts één hout achter Willem Wassink (Onder Ons). Hij werd hiermee derde en was hier blij mee, ondanks de spijt dat hij twee poedels meer gooide dan Willem en drie poedels meer dan Theo.

Dames B

Bij de Dames B was er geen deelname van een SKD'er.

Twee dames van De Hooiplukkers streden om de eerste plaats die tenslotte werd behaald door Lidy Wassink en Maria Zenhorst werd tweede. Dina Veenstraa van Hout Moet werd derde.

Heren B

Al was het aantal deelnemers lager dan voorgaande edities, er deden in ieder geval 17 kegelaars mee, zodat er sprake was van een volwaardig kampioenschap.

De drie deelnemers van VOG bleven dicht bij elkaar, maar in de middenmoot: Cor de Jong (10e, 436 hout), Laurens van Everdingen (11e, 434 hout) en Hans Jolink (12e, 428 hout).
De kegelaars van HZP deden het beter dan de VOG'ers: Eric Kuijn werd 8e met 441 hout en Gerard Verstege werd 5e met 450 hout.

Derde werd Bertus te Slaa van De Boggelaar (3e, 471 hout). De strijd om eerste en tweede plaats werd in echt de laatste bal van de wedstrijd beslist: Tonny Kock (Onder Ons) wist met 479 hout zijn clubgenoot Rob Hartgers te verslaan met één hout.

ogk22 vog m
De VOG'ers Laurens, Cor en Hans.
ogk22 bpr m
De drie besten van de Heren C: Bertus (3e), Tonny (1e) en Rob (2e).

Dames A

Bij de Dames A was er één dame van de SKD die deelnam: Ria Jansen van ONA.
Zij speelde geen rol in de strijd om de eerste plaatsen, maar de complimenten voor haar deelnemen, want zonder deelnemers is er sowieso geen sprake van een wedstrijd.

Winnares werd - niet voor de eerste keer - Petra Westerhuis van Zet'm op uit Lochem. Tosca Kruize van BKC werd tweede en Riet Offenberg (KNAL) werd derde.

Heren A

Ook bij de heren A was het aantal deelnemers (vijf) erg laag.

De strijd was er echter niet minder om.

Er waren drie grote kanshebbers: Joop van der Heide (KNAL), René Raaben (BKC) en Erik-Paul Tenwolde (VOG).
Outsider Jan ten Brinke (De Klok) wist zich in de strijd om de bovenste plaatsen te mengen, maar kon dat uiteindelijk niet bolwerken.

Na de eerste ronde leidde Joop met twee hout voorsprong op Erik-Paul en in de tweede ronde breidde hij zijn voorsprong met drie hout uit. In de derde ronde wist Erik-Paul weer twee hout in te lopen en startte de vierde en laatste ronde dus met een achterstand van drie hout. Hij begon in de vierde ronde echter met een poedel en daarmee was de strijd gestreden: Joop eindigde op plaats 1, Erik-Paul op plaats 2 en René - na een zeer stroeve start - toch nog op plaats 3.

ogk22 klasse a m
In de A-klasse speelden de dames en heren gelijktijdig hun wedstrijd: Joop en Erik-Paul zelfs in dezelfde ronde tegen elkaar. Links Ria Jansen.
ogk22 herena m
André Thomissen reikte namens de OGK de prijzen uit aan Erik-Paul (2e), Joop (1e) en René (3e).

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<