knkb

skd

Divisie 2

Voor de zesde wedstrijd (van totaal acht) moesten Diny Tankink, Jan Cornelissen, Gerard Verstege en Erik-Paul Tenwolde afreizen naar Heumen, waar voor de tweede keer deze competitie werd gegooid. Dit keer was het de thuiswedstrijd van de Maastreechter Keigelboond.

Zoals wel vaker schoten we goed uit de startblokken en hadden na drie banen al 21 hout voorsprong op naaste concurrent Leeuwarden.
Onze vierde baan was een wat lagere score, maar aangezien de vijfde en zesde baan weer rond de acht gemiddeld waren liepen we geen schade op en eindigden we op de eerste plaats met 20 hout voorsprong op Leeuwarden.

De strijd daarachter was heel spannend; aan het einde bleek er slechts acht (!) hout verschil te zitten tussen plaats drie en plaats zes.

Pierre Broersma van Leeuwarden bleek ongenaakbaar: op 60 ballen liet hij slechts negen kegels staan (gemiddelde van 8,85 hout).


In de totaalstand gaat Doesburg 1 nu ruim aan de leiding met 5 punten voorsprong op Leeuwarden en 7 punten op Groningen.

De volgende wedstrijd is op 29 mei as. in Barchem. 

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<

 

Divisie 3

Het mooie van een Landelijke Competitie is dat je in principe door het hele land gooit en Ans Verstege, André & Brenda Thomissen en Frans Tankink gingen dan waarschijnlijk voor het eerst voor een kegelwedstrijd naar Haarlem.

Onbekende banen is natuurlijk lastig gooien en dat gold ook voor de Doesburgers: ze kwamen niet boven de zeven gemiddeld uit en eindigden op de laatste plaats. Ans was van hen de hoogste gooister, maar alle vier telden ze minimaal twee banen mee en dat is uiteindelijk waar het om gaat.

De volgende wedstrijd is op 29 mei as. in Doesburg. De aanvang is 11 uur en dat is natuurlijk een mooie gelegenheid voor de andere skd'ers om eens een kijkje te nemen bij een wedstrijd van de Landelijke Competitie. Zij kunnen uw steun in de strijd om degradatie te voorkomen goed gebruiken!

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<