knkb

skd

Divisie 2

De zevende wedstrijd van de competitie in Divisie 2 werd gegooid in Barchem. Dit was de thuiswedstrijd van Acht om de Lange uit Lochem.

Diny Tankink, Erik-Paul Tenwolde, Jan Cornelissen en Tonny Baars moesten proberen de eerste plaats in de competitie vast te houden en de concurrentie op afstand te houden.
Dit werd vergemakkelijkt door de afmelding van naaste concurrent Leeuwarden, die niet voldoende spelers bij elkaar konden krijgen. Hoewel dit in ons voordeel was is dit niet de manier waarop we de punten wilden halen: het plezier zit natuurlijk in het aangaan van de strijd met alle teams uit de divisie.

Veul Hout uit Nijmegen bleek de hele dag de sterkste ploeg en leidde vanaf ronde 1.

De strijd om de plaatsen twee en drie ging tussen Doesburg en Groningen. Ze bleven tot de laatste ronde redelijk bij elkaar in de buurt en wij gingen de laatste baan in met een voorsprong van veertien hout. We gooiden in die laatste ronde op aangrenzende banen en we konden elkaar dus goed in de gaten houden.
Ieder van de Doesburgers was sterker dan zijn directe Groninger tegenstander en wij eindigden uiteindelijk met een toch vrij ruime voorsprong van 49 hout op de tweede plaats voor Groningen. Veul Hout bleef ons echter met 34 hout ruim voor. 

Rutger Pronk werd hoogste gooier met een gemiddelde van 8,47 hout; een mooie prestatie gezien het feit dat er slechts twee kegelaars boven de acht gemiddeld gooiden.


Door het uitvallen van Leeuwarden gaat Doesburg in de totaalstand nu nog ruimer aan de leiding met 42 punten, Groningen volgt met 34 punten en Veul Hout staat derde met 32 punten. Promotie naar Divisie 1 is nu voor ons zeker, maar of we worden vergezeld door Groningen of Veul Hout zal in de laatste wedstrijd worden uitgevochten.
Het kampioenschap van Divisie 2 kan ons eigenlijk niet meer ontgaan, maar is officieel na de laatste wedstrijd en die is op 26 juni in Brummen.

De directe confrontatie tussen Groningen en Doesburg. Gerard Verstege hoefde niet te gooien, maar kwam wel kijken (en schrijven).

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<

 

Divisie 3

Het tweede team van Doesburg gooide in ons eigen kegelcentrum.
Ans Verstege, Eef Jansen, Erik Kuijn en Ria Jansen konden het thuisvoordeel onvoldoende uitbuiten en eindigden op de vierde plaats.

Nooit Gedacht uit Dieren heeft zich, wegens het opheffen van de club, teruggetrokken uit de competitie. Dit betekent dat er nog één degradatieplaats overblijft.
Doesburg 2 heeft 18 wedstrijdpunten, maar kan zich nog handhaven want Regio West en ZKB zijn met 1 punt meer nog binnen bereik.

De dames van OGK Dames zijn al zeker van het kampioenschap Divisie 3.

De laatste wedstrijd is op 26 juni in Zutphen.

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<