toernooi

Bij onze buren over de IJssel is van zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2022 het Open Dierens Kampioenschap gespeeld.

Het aantal kegelaars dat heeft deelgenomen was 117 en daarmee was de organisatie tevreden.

De B-klasse was zowel bij de dames als de heren gesplitst - op basis van het (opgegeven) gemiddelde - in een B1- en een B2-klasse. Met de gebruikelijke A- en C-klasse waren er dus 8 categorieën waarin gegooid werd.

Bij de prijsuitreiking bleek dat er een zestal SKD-ers in de prijzen was gevallen.

0dk 2022 prijsuitreiking
Hans van Elk sprak bij de prijsuitreiking. Links zitten kegelaars uit Doesburg; op de voorgrond uit Dieren, daarachter Varsseveld en Winterswijk en rechts nog Utrecht en Borculo. Al met al dus een gevarieerd gezelschap.

Bij de heren C was Appie Vrendenbarg van Alle Negen de winnaar met een gemiddelde van bijna 7,5!

Davey Kuijn (HZP) zag bij de Heren B2 op de laatste dag Tonny Kock van Onder Ons uit Dieren net de eerste prijs wegkapen. Davey's score van 465 hout betekent een gemiddelde van 7,75; bijzonder hoog voor een gooier met officieel nog een C-kaart.

Een andere - nog jonge - kegelaar van HZP viel bij de Dames A in de prijzen: Sanne Zenhorst. Zij won deze klasse en gooide bovendien voor het eerst een baan in de 130-hout range.

Erik-Paul wist op het nippertje René Raaben (Borculo) achter zich te houden in de strijd om de eerste plaats bij de heren A; het verschil was slechts drie hout.

Voor twee gooiers van Alles Om waren er nog derde plaatsen: Jaap Ostermeier bij de heren B2 en Henk Heijting bij de Heren C.

Met nog acht gooiers op de plaatsen vier en vijf deed de SKD weer goed mee.

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<