ogk

De OGK Persoonlijke Kampioenschappen 2023 zijn in het weekeinde van 21 en 22 januari 2023 gespeeld.

In Doetinchem en Dieren werden de kampioenschappen voor de klassen B en C gehouden. De A-klasse werd gespeeld in Borculo.

Voor leden van SKD-clubs werd deze kampioenschappen een groot succes: maar liefst negen (van de achttien) medailles werden door hen behaald.

Dames C

Zaterdagmorgen op 21 januari start om 10.00 uur de finale OGK Persoonlijk Dames C.

Na de tweede ronde staat Ans Verstege van BPR op de eerste plaats met 197, Rikie Sas van ONA met 179 op de tweede plaats, op de derde plaats Jo Ansink van ODIN met 177 hout.

Na drie rondes staat Ans bovenaan met 298 hout en gooit standvastig. Zij wordt gevolgd door Ria Veeneman van RBK met 286 en Rikie Sas met 278 op de derde plek.

Na de laatste ronde is de volgorde 1, 2 en 3 ongewijzigd gebleven.

De einduitslag is Ans Verstege met 400 hout eerste, Ria Veeneman met 379 hout tweede en Rikie Sas met 357 hout derde.

Anita Vrendenbarg, Thea Kleine en Diana Baars (allen BPR eindigden) op de plaatsen 5, 6 en 10; Jeanine Helmink van ONA op plaats 9.

ogk2023 dames c
Rikie (links) en Ria (rechts) flankeren de kampioene Ans.

Heren C

Davey Kuijn van HZP is een kegelaar voor wie de term "aanstormend talent" zeker van toepassing is.

Voor het eerst nam hij dit aan de OGK Persoonlijke Kampioenschappen en hoe! De eerste ronden ging hij van start met een scores van 122 en 115 hout. Dit is zijn hoge scores in de C-klasse en geen van de andere kegelaars kon hier aan tippen. De laatste twee banen herhaalde hij deze scores: 115 en 123 hout. Met een totaalscore van 475 hout werd hij met ruime voorsprong Kampioen.

Bernard  Claus van VOG gooide ook uitstekende series: met een gemiddelde van 7,5 hout en een totaal van 450 hout (117 - 109 - 109 - 115) eindigde hij als tweede met een voorsprong van 7 hout op Gerrit Blikman van Alles Umme uit Brummen.

ogk2023 heren c
V.l.n.r. Bernard Claus, Davey Kuijn en Gerrit Blikman.

Dames B

Zaterdagmiddag 21 januari 2023 werd het OGK Persoonlijke Kampioenschap Dames klasse B in Dieren gehouden.

Na de tweede ronde stond Brenda Thomissen van BPR op de eerste plaats, gevolgd door Dinie Kempers van Alles Raak en Ria Jansen van ONA op de derde plaats.

De derde baan gooide Sabine Free met 132 hout Brenda Thomissen van de eerste plaats af en kwam deze op de vierde plaats.

Sabine Free had na de derde ronde 345, Dinie Kempers 334 en Ria Jansen 332. Dus de plaatsen 2 en 3 kon nog heel veel gebeuren.

Na een spannende laatste ronde is Sabine Free eerste geworden met 460 hout, Ria Jansen met 453 hout en Dinie Kempers met 442 hout.

Brenda eindigde als 5e, Netty Timmermans en Sylvia van Ree (beide van ONA) eindigde als 6e en 8e; Wendy Karssen (BPR) eindigde op plaats 14.

ogk2023 dames b
V.l.n.r. Dinie Kempers, Sabine Free en Ria Jansen.

Heren B

Bij heren B was het spannend tot de laatste bal was gegooid.

Jaap Ostermeier van Alles Om uit Doesburg stond na de eerste ronde op nummer 1, maar werd na twee rondes op de hielen gezeten door Hilbert Wouda van KVO uit Doetinchem, Marcel Liebrand van BKC uit Borculo, Dick Huetink van 8 o/d Lange uit Lochem en Bertus te Slaa van de Boggelaar uit Zutphen.

Na de 3e ronde stond Eric Kuijn uit Doesburg boven aan met 1 hout voorsprong op Jaap Ostermeier.

Na de laatste ronde werd Jaap op 1e met 479 hout. Dick 2e met 477 hout en Eric 3e met 475 hout.

In deze klasse deden nog zeven andere SKD'ers mee; van hen eindigde Herman Pelgrom van Alles Om het hoogst op plaats 6.

ogk2023 heren b
V.l.n.r. Dick Huetink, Jaap Ostermeier en Eric Kuijn.

Dames A

Sanne Zenhorst van HZP Doesburg gaat voorzichtig van start met 114 hout, daarna 123 en staat hiermee op de vijfde plaats. Zij is hier tevreden mee en is ervan overtuigd dat zij vijfde blijft.

Tosca Kruize BKC Borculo stond met 7 hout voor op de 2de plek en Monique Nijhof BKC Borculo met 8 hout op de 1e plek voor op Sanne Zenhorst.
Dus het verschil is minimaal en nog van alles mogelijk.

In ronde 3 heeft Tosca Kruize het laten liggen en staat Sanne op dat moment met 354 hout 13 hout onder Monique Nijhof en 6 hout onder Riet Hulleman KNAL Brummen, maar de kenners beaamden dat Tosca nog kan terugkomen.

Helaas voor Tosca heeft zij de laatste baan een poedel gegooid en is het niet meer mogelijk haar plek op het podium te krijgen.
BIn een heel spannende laatste serie gooiden Sanne en Monique naast elkaar en is Monique Nijhof met 474 hout eerste geworden, Sanne Zenhorst met maar 3 hout verschil (471 hout) tweede en Riet Hulleman 3 met ook weer maar 3 hout verschil (468 hout) op de derde plaats.

ogk2023 dames a
De medaillewinnaars Dames A: Sanne, Monique en Riet.

Heren A

Bij de heren was het net zo spannend als bij de dames.

Na twee banen stond Edwin Nijhof BKC Borculo op de eerste plaats met 261 hout, daaronder met 259 hout Erik-Paul Tenwolde VOG Doesburg en daaronder Tonny Baars HZP Doesburg met 257.

Na de derde ronde werd al snel duidelijk dat de eerste en tweede plek in de vierde ronde weleens heel spannend kon worden nog steeds met 2 hout verschil.
De derde plek van Tonny Baars had een achterstand van elf hout op de eerste plek.

De laatste baan van Joop van de Heide KNAL Brummen en René Raaben BKC Borculo wisten Tonny Baars van zijn derde plek te halen.
Edwin Nijhof moest zijn eerste plek afstaan aan Erik-Paul Tenwolde met een verschil van 5 hout.
Erik Paul is geëindigd met 521 hout en eerste geworden, Edwin met 516 hout tweede en derde met een laatste baan van 135 René Raaben met 515 hout.

ogk2023 heren a
De medaillewinnaars Heren A: Edwin, Erik-Paul en René.

Alle uitslagen

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<