ogk

vog

Erik-Paul Tenwolde is op 20 januari j.l. opnieuw OGK A kampioen geworden. Vorig jaar was hij ook al te sterk voor zijn concurrenten maar wist dit jaar met 1 hout verschil te winnen.

Erik-Paul gooide 523 hout, zijn naaste belager Edwin Nijhof  haalde “slechts” 522 hout.

kampioen A 2018klein
De medaille-winnaars; v.l.n.r.: René Raaben, Erik-Paul Tenwolde, Edwin Nijhof    (Foto: Harry Timmer).

Het was een spannende wedstrijd vooral tussen deze mannen. Zij wisselden regelmatig van plaats 1 en 2.

Uiteindelijk werd deze strijd gewonnen door Erik-Paul Tenwolde. René Raaben gooide de laatste baan nog wel 135, maar dit was niet genoeg om de tweede plaats over te nemen.

Onze Gerard Pelgrom werd in dit kegelgeweld 10e met 487 hout, gemiddeld 8,1, een verdienstelijk resultaat.

Erik PaulAkamp2018

Huldiging SKD

Dinsdagavond 23 januari waren alle clubs uitgenodigd voor de huldiging van Erik-Paul. Velen hebben gehoor gegeven aan deze uitnodiging.

De voorzitter SKD en clubgenoot Cor de Jong feliciteerde Erik-Paul met dit resultaat twee jaar achtereen kampioen in de A klasse van de OGK te zijn geworden. Hij ging in op het op de diverse banen behaalde hout en bleef stilstaan bij baan 4 waar Erik-Paul "slechts" 6 negens gooide en 124 hout. Zijn naaste concurrent had op die baan eerder al 10 negens gegooid. Het werd, volgens Erik-Paul, goed tellen. Daar mankeert dus niets aan. Cor overhandigde de bokaal en een bos bloemen.

Vervolgens nam de voorzitter van VOG, Bernard Claus het woord en was trots op de verrichtingen van zijn Erik-Paul. Hij memoreerde dat hij eerder al een keer OGK kampioen A was geworden. Hij overhandigde hem een bioscoopbon namens VOG.

erikpaulA
Erik-Paul met Cor de Jong en met Bernard Claus.
erikpaulB
Erik-Paul nam het woord en dankte de vele aanwezigen voor de moeite die zij hebben genomen om deze huldiging bij te wonen. Tenslotte werd Erik-Paul overladen met felicitaties en de nodige presentjes.