skd

Op zaterdagavond 8 december j.l. werd de Wildwedstrijd 2018 gehouden nadat deze in 2017 vanwege de C en D baanvernieuwing geen doorgang kon vinden.

Dit is een samenzijn van SKD-kegelaars, al dan niet vergezeld door levenspartner, waarbij gezelligheid voorop staat. Bij deze wedstrijd is niet de kegelaar met de hoogste score die met een prijs aan de haal gaat, maar bepaalt het lot wie een prijs wint. Dit kan letterlijk worden genomen, want het is de kunst om zoveel mogelijk loten bij elkaar te kegelen. Men gooit een serie van 5 ballen en afhankelijk van het totaal hout ontvangt men wel of geen loten. Bij de dames C is 36 hout de ondergrens voor het verkrijgen van 1 lot, bij de heren A is dat pas vanaf 43 hout; het maximum aantal loten is 5 loten (voor dames in de C-klasse die 44 of 45 hout gooien).

Om iedereen een kans te geven op een prijs krijgt ieder bij binnenkomst al 2 loten.

 

Voor aanvang van de wedstrijd reikte de voorzitter van de Wedstrijdcommissie, André Thomissen, de medailles uit voor het behalen van de derde plaats bij de onlangs gehouden KNKB Bekerwedstrijden.

In Divisie 3 was dat voor Doesburg 1 en in Divisie 5 was dat voor VOG.

wildwedstrijd2018A
André overhandigt de behaalde medailles aan Tonny Baars en Bernard Claus.

Na een avondje kegelen kon ieder de behaalde loten voor zich uitspreiden om te kijken of het lot hen gunstig gezind was. Er was een groot aantal prijzen beschikbaar (uit het inschrijfgeld en een bijdrage van de SKD), zodat velen een prijsje wonnen. Opvallend was dat er diverse geluksvogels waren die meer dan 1 prijs wonnen; de kroon spande echter een echtgenote van één van de kegelaars die op haar bij binnenkomst gekochte 4 loten ook 4 prijzen won.

wildwedstrijd2018B
Wildgooien in kerstsfeer.