ogk

OGK Kampioenschap Persoonlijk Dames klasse B

Op zaterdag 19 januari 2019 startte om 9.30 uur de strijd om het kampioenschap tussen de dames in de klasse B.

 

Een week eerder werd de selectiewedstrijd gehouden in Aalten en de beste 24 daarvan plaatsten zich voor de finale in Doesburg.

De volgende SKD kegelaarsters hadden zich geplaatst: Brenda Thomissen (BPR), Ria Jansen (ONA), Sanne de Wild en Simone Baars (beiden van HZP).

Na de eerste ronde stond Ria Jansen van DKCB op de eerste plaats met 121 hout, Sanne op plaats 2 met 118 hout en dan een hele groep vanaf 114 hout.

Ronde 2 gaf een gelijk beeld: Ria (DKCB) aan kop met 242 hout, gevolgd door Sanne met 233 hout, Marian Arendsen met 230 hout.

De derde ronde leidde tot een ander beeld: Sanne nam de kop over met een mooie score van 122 hout. Marian volgde op drie hout en Anneke Zwierenberg staat daar weer 9 hout achter.

De laatste ronde was spannend, want de rivalen Marian en Sanne gooiden naast elkaar en konden elkaar dus in de gaten houden. Na 15 ballen bleek dat Sanne de nieuwe kampioen was geworden met uiteindelijk 17 hout voorsprong. In de laatste ronde maakte Brenda Thomissen nog de sprong naar het podium met een fraaie 122-score.

Plaats 1 en Kampioen van de OGK Persoonlijk 2019 Dames Klasse B: Sanne de Wild (HZP) 473 hout (gem. 7,88).

Op plaats 2 Marian Arendsen (ODIN) 456 hout (gem. 7,60) en op plaats 3 Brenda Thomissen (BPR) met 449 hout (gem. 7,48).

190119 Dames B podiumklein
Kampioen Dames B: Sanne de Wild.
190119 Dames C podiumklein
Kampioen Dames C: Ans Verstege.

OGK Kampioenschap Persoonlijk Dames klasse C

Zaterdagmiddag was het de beurt aan de dames in de C-klasse.

De SKD werd vertegenwoordigd door Anita Vrendenbarg, Ans Verstege, Thea Kleine en Carla Singadji van BPR; Janna de Boer, Henny Middendorp, Rikie Sas en Mieke Rietveld van ONA.

Na de eerste ronde vielen zij echter buiten de top drie die werd aangevoerd door Annie de Wild van KNAL met 112 hout, voor Hermien Putman (Alles Raak) met 101 hout en Jo Vels van de Poedels met 98 hout.

Na ronde 2 staat Jo Vels aan kop, met Annie op plaats 2 en Hermien op plaats 3. Ans en Mieke staan daar vlak achter.

De derde ronde wijzigde volgorde achter lijstaanvoerster Jo: Ans staat nu tweede op twee hout, Hermien volgt daarachter weer op vier hout. Janna kwam net in de top 10.

In de laatste ronde klom Ans naar de eerste plaats! Ze had met uiteindelijk 390 hout 15 hout voorsprong op Annie de Wild van KNAL. Derde werd Neel Hartjes van RBK met 373 hout.

>> KLIK HIER voor VOLLEDIGE UITSLAG <<

OGK Kampioenschap Persoonlijk Heren klasse C

Zaterdagmorgen begonnen in Aalten de Heren C aan hun finale.

De SKD was met 11 kegelaars zeer goed vertegenwoordigd, maar ze vielen echter allen buiten de prijzen.

Jan Pastoor (Alles Om) met 420 hout, Stef van den Berg (Alles om) met 419 hout, Piet Roubos (VOG) met 395 hout en Vincent Boland (Alle Negen) met 393 eindigden nog binnen de top tien op respectievelijk plaats 6, 7, 9 en 10.

Kampioen werd D. Winkelhorst van 't Noorden met 430 hout; Gerrit Goorman van Nooit Gedacht werd met 429 hout tweede en Harry Nengerman van De Boggelaar maakte met 426 hout het podium compleet.

20190119 174318klein
Kegelhuis Aalten.
20190119 183842klein
De Medaille-winnaars Heren Klasse B.

OGK Kampioenschap Persoonlijk Heren klasse B.

In Aalten startte na de middag de strijd in de Heren klasse B.

De SKD was vertegenwoordigd door Jaap Ostermeier (Alles Om), Tonny Baars, Eric Kuijn, André Thomissen en Gerard Verstege (HZP), Hans Jolink (VOG) en Jan Buenk en Gerard Schrader (Alle Negen).

De eerste baan nam Kevin Kweldam resoluut direct de koppositie met 129 hout, gevolgd met 132 hout op de tweede baan. Dit zijn scores waarmee je mee kan doen in de top van de A-klasse. Peter Jan Bon (BKC) kon nog een beetje in het spoor blijven, maar had na twee banen al een achterstand van 17 hout. Jaap Ostemeier (Alles Om) op de vijfde plaats en Gerard Verstege (HZP) op de achtste plaats hebben dan al een behoorlijk achterstand opgelopen.

In de derde ronde klom Jaap naar de derde plaats met 3 hout achterstand op Jan Gotink (De Boggelaar) en 25 hout achter de leider Kevin. Gerard steeg naar plaats 7 en Eric Kuijn (HZP) kwam de top tien binnen op de negende plaats.

Gerard zette zijn opmars voort en eindigde op een verdienstelijk vijfde plaats. Kevin Kweldam werd kampioen met een prachtig gemiddelde van 8,25 hout - totaal 495 hout. Jan Gotink werd tweede met 472 hout en onze beste SKD-er Jaap Ostermeier eindigde op het podium op 3e plaats met 466 hout.

Buiten de top tien eindigde André Thomissen 12e (HZP), Eric Kuijn 16e , Jan Buenk 17e (Alle Negen), Hans Jolink 18e (VOG), Gerard Schrader 20e (Alle Negen) en Tonny Baars 22e (HZP).

>> KLIK HIER voor VOLLEDIGE UITSLAG <<

Huldiging in Doesburg

De wedstrijdcommissie liet er geen gras over groeien. Al op maandagavond 21 januari werden Sanne, Ans en Brenda op hun clubavond gehuldigd.

Ondanks dat Jaap dit nog op zijn clubavond op 25 januari te wachten staat, was hij er toch.

In aanwezigheid van vertegenwoordigers van nagenoeg alle verenigingen roemde Cor de Jong het aantal podiumplaatsen behaald door de Doesburgse kegelaars en gepaste trots was op zijn plaats. Zij ontvingen allen een VVV-bon.

Diana Baars, vanaf 1 januari lid van het Stichtingsbestuur, sprak de winnaars toe en ook zij was trots op allen m.n. Ans en Brenda van haar club BPR. Zij dankte alle vrijwilligers die zich op 19 januari hebben ingezet om er weer een groot kegelfeest van te maken.

Na afloop werden de winnaars gefeliciteerd met hun behaalde resultaat.

huldiging2
De winnaars Klasse B: Sanne, Brenda, Ans en Jaap.