toernooi

Op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober 2019 werd in Kegelcentrum Hamaland een 24-uur kegelmarathon gehouden.

Hieraan deden een tiental kegelaars van HZP en BPR deel. Herkent u ze op onderstaande foto's ?

voor het goede doel 1
voor het goede doel 2
voor het goede doel 3

 

Organisator Gerrit Hendriksen meldt het volgende:

 

Op zaterdagmorgen 5 oktober om 11:00 uur gingen de eerste kegelballen rollen van de 3ᵉ 24-uurs marathon.

Verantwoordelijk voor de eerste 3 ballen was wethouder Elvira Schepers van sportzaken, dit onder toeziend oog van Gerrit Hendriksen, de oud-voorzitter van de Winterswijkse kegelbond.

De marathon heeft acht jaar geleden de naam "Al Rollend Naar Een Wens" meegekregen.

140 deelnemers, afkomstig uit alle delen van het land, hadden zich op gegeven voor deze marathon. Menigeen kwamen ludiek uitgedost aan de baan, en werden tussendoor met een originaliteitsprijs beloond. Men kon deelnemen in blokken van elk 6 uur. Alle dagdelen werden muzikaal omlijst met o.a. het

Alle dagdelen werden muzikaal omlijst met o.a. het Wooldse mansleu koor, o.l.v. van hun geweldige dirigent op de zaterdagavond, dat de handen op elkaar kreeg, en na afloop volgde dan ook een staand applaus.

De deelnemende clubs konden een plaatselijk goed doel voordragen waar de opbrengst na afloop van deze kegelmarathon naar toe zou gaan. De 3 genomineerde plaatselijke goede doelen waren: het samenrijderspunt van de Winterswijkse Uitdaging (zij willen nog graag een Duo fiets met trapondersteuning), zorgboerderij de Olde Goarden voor een in hoogte verstelbare werkbank voor in de nieuwe in aanbouw zijnde kapschuur, zodat de mensen die rolstoel afhankelijk zijn, ook dagelijks daaraan kunnen knutselen.

En als derde goede doel werden voorgedragen, 3 kinderen uit Winterswijk die aan de ziekte CF lijden, deze ziekte beter bekent als taaislijmziekte. Zij hadden ieder een persoonlijke speciale wens.

Nadat de kegelmarathon zondagmorgen om 11:00 uur was afgelopen werden de stemmen geteld. Bij aanvang van de marathon had Gerrit Hendriksen al bekend gemaakt dat er geen verliezers zouden zijn dit keer. Alle 3 goede doelen kregen meteen al € 250 toegezegd. Dit onder applaus van alle aanwezigen. Na afloop werden de kinderen met de ziekte CF uitverkoren met ruim 61% van alle stemmen. Zij zullen binnenkort een cheque in ontvangst mogen nemen namens de organisatie.

 

Al met al was deze kegelmarathon wederom geslaagd, voor zowel organisatie, deelnemers, de goede doelen en een geëmotioneerde organisator na afloop.