toernooi

In het Drentse Drouwen is het Alinghoektoernooi 2020 gehouden van 8 februari tot en met 22 februari.

Aan dit toernooi hebben de HZP-BPR echtparen Thomissen, Verstege en Baars deelgenomen, alsmede Erik Kuijn (HZP), Erik-Paul Tenwolde (VOG) en Hans Jolink (VOG).

Het kegelcentrum Alinghoek is sfeervol en je kan er lekker eten.

Voorronde

Het toernooi uit twee delen: een voorronde waarin je 40-ballen gooit. Er zijn maar twee banen, waarop je dus twee keer gooit.
Na het vaststellen van de eindstand van de voorronde worden er per klasse zes kegelaars uitgenodigd om een finalewedstrijd te gooien.

Gerard en Ans Verstege en Brenda Thomissen kwamen wel in aanmerking voor de finale, maar hebben zich hiervoor afgemeld; een buitenlands vakantie is immers ook erg leuk.

Erik-Paul wist zich als vijfde in de Heren A Klasse te plaatsen en Eric Kuijn ging uiteindelijk als zesde gooier door in de Heren B Klasse.

>> Klik HIER voor de volledige uitslag van de VOORRONDE <<

Finale 

De finale werd op zaterdag 22 februari gehouden.

Erik Kuijn gooide een prima wedstrijd in de B-klasse en haalde met series van 79, 73 (met een poedel), 86 en 85 de eerste plaats. Daarmee had hij in de A-klasse ook aardig meegedaan.

In die A-klasse haalde Erik-Paul de tweede plaats achter OGK-er Leo Tappel. Er werd op het scherp van de snede gegooid en dat leidde hier tot nog al wat poedels. Leo en Erik-Paul gooiden geen poedels en danken hun klassering daaraan.

Alle finalisten ontvingen als prijs een lekker rollade; de plaatsen 1, 2 en 3 per klasse ontvingen bovendien ook nog een VVV-bon.

Diegene die de hoogste totaalscore van Voorronde plus Finale heeft gehaald wint het toernooi en de wisselbeker: bij de heren was dat Albert Lemmen en bij de dames Linda Lemmen.

prijswinnaars_alinghoektoernooi-2020
De prijswinnaars bij de Heren.

 

>> Klik HIER voor de volledige uitslag van de FINALE <<