ogk

De OGK Competitie van het seizoen 2022/2023 is in District 1 op 6 april 2023 geëindigd met de laatste wedstrijd in een serie van zes competitieronden.

Dames

Bij de dames namen er zes clubs deel aan de competitie in District 1.

Het is natuurlijk jammer dat er maar zo weinig clubs deelnamen, maar het maakt het wel overzichtelijk: er was één Hoofdklasse met vijf viertallen en één Klasse 1 met zes viertallen.

In de Hoofdklasse startte De Hooiplukkers de eerste helft van het seizoen sterk en stond na drie wedstrijden bovenaan met 14 punten.
ONA stond toen op een gedeelde tweede plaats met RBK, beide hadden drie punten achterstand.
De tweede helft van het seizoen zette ONA een sterke reeks neer met drie keer een overwinning. De Hooiplukkers lieten her en der wat punten liggen en dat gold zeker voor RBK.
ONA werd daarom Poule Kampioen Hoofdklasse Dames, met toch een ruime voorsprong op De Hooiplukkers en RBK.
BPR gooide ook in de Hoofdklasse, maar behaalde niet genoeg punten. Zij eindigde op de laatste plaats en degradeert naar Klasse 1.

In de Klasse 1 werd De Hooiplukkers 2 de Poule Kampioen en promoveert dus naar de Hoofdklasse.

Op 18 april kan ONA in Brummen proberen OGK Clubkampioen te worden in de Hoofdklasse door te winnen van de beste twee teams uit de Hoofdklasse uit zowel District 1 als District 2.

Heren

VOG is vorig seizoen gepromoveerd naar Hoofdklasse en wist zich dit seizoen te handhaven. VOG eindigden op de derde plaats, wel ruim achter Poule Kampioen Acht om de Lange uit Lochem, maar ook ruim voor GZU dat degradeert naar Klasse 1. 

Door de samenvoeging van de twee poules kwamen in de Klasse 1 Heren nu drie Doesburgse clubs uit: Alle Negen, Alles Om en HZP.
HZP was ondanks een groot aantal concurrerende clubs heer en meester en haalde door alle wedstrijden te winnen met overmacht het Poule Kampioenschap Heren Klasse 1 binnen.
Alles Om werd op gepaste afstand tweede voor NEP uit Zevenaar. Alle Negen eindigde net onder het midden van de poule.

Op 17 april 2023 kan HZP de promotie bewerkstelligen door te winnen van het tweede team van Acht om de Lange uit Lochem. Om het OGK Clubkampioenschap Heren Klasse 1 strijden deze twee clubs met Alles Om en twee clubs uit District 2.

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<