toernooi

Het derde KNKB Open DUO Toernooi werd gehouden in Dieren op 18 en 19 november 2023.

Er waren 26 deelnemende DUO's, waaronder vijf uit Doesburg.

Bij dit DUO-toernooi treden beide spelers van een duo achter elkaar op en gooien ieder 10 ballen per baan, dus totaal 20 ballen per baan.

De deelnemers zijn verdeeld in drie klassen met rond de negen duo's.

Op zaterdag traden de kegelaars van Alles Om keurig aan in het clubshirt.
HZP was met twee duo's ook goed vertegenwoordigd.

Klasse 3 kende Doesburgse winnaars: Anita en Appie Vrendenbarg wisten de veelal Dierense duo's voor te blijven. Zij behaalden samen 541 hout, 14 hout meer dan Bertus Flierman met Gerrit Wassink.

In klasse 2 eindigden Stef van den Berg met Jaap Ostermeier in de middenmoot. De derde plaats werd behaald door Eric Kuijn en André Thomissen. De laatste had daarnaast ook de KNKB-pet op als bondsgedelegeerde.

In de eerste klasse eindigden het Alles Om duo Jan Cornelissen met Gerard Pelgrom op de zesde plaats.
Sanne Zenhorst en Davey Kuijn vochten een mooie strijd met het duo Jan Peter van der Meide en Bertus te Slaa. Deze duo's gooiden achter elkaar op dezelfde baan en dat gaf een spannend verloop: na twee banen stonden Sanne en Davey één hout achter. Dat ene hout werd ingehaald op de derde baan en op de laatste baan gooiden beide duo's hetzelfde hout. Na vier ronden stonden beide duo's in hout gelijk en ook het aantal treffers was gelijk. Uiteindelijk bleek dat Sanne en Davey drie negens meer gegooid hadden en ze behaalden daarmee een fraaie derde plaats.
Erik-Paul Tenwolde gooide samen met René Raaben uit Borculo en zij prolongeerden hun titel van vorig jaar door Joop van der Heide en Harry Timmer dertien hout voor te blijven.

Bij een tweedaags toernooi zijn uiteraard niet alle winnaars aanwezig bij de prijsuitreiking, maar deze duo's waren er wel.

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<