alle 9

Op vrijdagmiddag 5 april 2019 kwamen vele leden en partners van onze kegelvereniging op de parkeerplaats van het zwembad bijeen. Niet om te gaan zwemmen maar om een bezoek te gaan brengen aan het onderkomen van Omroep Gelderland. We werden daar bijzonder gastvrij ontvangen. Na de koffie/thee was er een rondleiding door het gebouw. In de ruimte waar de nieuwslezer m.b.v. een autocue normaal het 17:00 uur nieuws presenteert kregen Gerda Poelman en Harry Kelderman de gelegenheid ons deelgenoot te maken van hun nieuwslezertalenten. Dit deden ze overigens niet onverdienstelijk. De regiekamer maakte met de vele schermen en knoppen veel indruk. Het was duidelijk dat het hier tijdens een TV uitzending hectisch zou zijn. Vervolgens gingen we via de redactie, waar heel wat personeel aanwezig was om zowel TV, Radio, internet, sociale media en nog het verouderende Teletekst aan te sturen en de berichtgeving actueel te houden, naar de “radiostudio” waarvandaan Omroep Gelderland haar uitzendingen verzorgt.

omroepGld190405D kleinFormaat
omroepGld190405E kleinFormaat

Deze kleine ruimte was net groot genoeg voor onze groep. Na het uitzenden van een verzoeknummer van een van ons nam Jan v. Weerden het woord en richtte zich tot luisterend Gelderland. Wat er precies door hem is gezegd is mij niet helemaal duidelijk geworden maar als er binnenkort zich nieuwe leden melden weet ik tot wie hij zich specifiek heeft gericht.

omroepGld190405F
omroepGld190405Ab kleinFormaat

Na het beëindigen van de rondleiding was er de gelegenheid om een drankje te nuttigen. Om 17:00 uur werden we uitgenodigd om de live uitzending “De week van Gelderland” bij te wonen. Velen hebben dan ook familie en vrienden ingelicht dat ze op de TV waren. Uitzending nog eens zien? Klik dan HIER

omroepGld190405Ca kleinFormaat
omroepGld190405ba klewinFormaat

Na afloop werden we ook nog op bitterballen getrakteerd. Het was een leerzame en onderhoudende middag.

Maar dit was nog niet alles. De feestcommissie die dit alles voortreffelijk had georganiseerd, had ook voor een keuzemenu, halve kip of schnitzel, bij de Veerstal in Lathum gezorgd. Het smaakte een ieder uitstekend en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagd uitje!