KNKB

SKD

Ronde 2 van de Landelijke Competitie seizoen 2022-2023 is gespeeld op 25 september 2022.

De SKD neemt met drie teams onder de naam van Kegelsport Doesburg deel in de divisies 1, 3 en 4.

Divisie 1

Het eerste team van Doesburg trok voor de tweede wedstrijd naar bekend terrein: Heumen. In Divisie 1 is dit de thuisbasis voor de Maastrichtse ploeg.

Het verloop van de wedstrijd was vergelijkbaar met de voorgaande: er zijn drie ploegen die iets sterker zijn dan de rest: Maastricht, Acht om de Lange Zuidbroek en De Bargen (Friesland). Wij als Doesburg moeten strijden met de overige drie ploegen - De Huzaren (uit Delft/Haarlem/Utrecht), Alinghoek en Borculo - om de plaatsen vier tot en met zeven.
Ook dit keer wisten we (nipt) de vierde plaats te behalen: een prima plaats in de strijd om handhaving in deze klasse.

Het gemiddelde dat in deze klasse gegooid wordt is hoog: zes van de zeven teams gooien een gemiddelde van boven de acht; de dagwinnaars met z'n drieën 8,54 hout.

In het Doesburgse team gooiden de vier spelers (Diny Tankink - 456 ht., Tonny Baars 490ht., Jan Cornelissen 471 ht. en Erik-Paul Tenwolde 516 ht.) allen boven hun eigen kaartgemiddelde: prima gegooid dus.

Treffend voor het hoge niveau is het feit dat er drie maal 90 hout werd gegooid: Pierre Broersma deed dit maar liefst twee keer en Erik-Paul vloerde - met een beetje geluk - er 90 op baan 2.

Het scorebord heeft het nog niet door, maar Pierre Broersma heeft 90 hout gegooid!
Adriaan Loggen vrolijkt deze opname bewust op. Links loopt Saskia Lemmen weg: na drie jaar afwezigheid is zij weer aan het kegelen en behaalde gelijk de hoogste totaalscore bij de dames.

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<

Divisie 3

Zondag morgen vroeg vertrekt het team richting Drenthe. Ietwat aangepast door geblesseerde kegelaars: Eric Kuijn gooit voor Frans Tankink en Janna de Boer voor Ans Verstege. Samen met André en Brenda Thomissen gooiden ze in Bareveld.

Na ronde 1 leek het voor ons redelijk gunstig, omdat er kleine verschillen in de score waren met de andere teams.
Maar een groot verschil konden we helaas niet maken, alles bleef wel dicht bij elkaar staan. We moesten dan ook genoegen nemen met plaats 5 op het einde met ZKB achter ons en met 11 en 14 hout verschil boven ons Delft en Regio West.

Helaas is er deze keer geen foto toegevoegd maar zullen dit zeker in de loop van de competitie goed maken.

Zet zondag 9 oktober vast in je agenda dan gooien we in Delft, dit is dan ook weer live te volgen.

André Thomissen

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<

Divisie 4

Doesburg 3 ging zondag 25 september 2022 in een andere samenstelling naar Zutphen. Het team bestond uit Netty - Wendy - Davey - Bernard.

We gooiden dit keer met zes ploegen we werden deze dag vierde en hebben nu met drie ploegen zes punten.
Misschien zit er de volgende keer nog iets meer in.

Davey was de hoogste met 442 hout, Bernard 411, Netty 374 en Wendy 319. Totaal 1231 hout voor het team.

We vonden het alleen niet zo fijn dat we zelf pas de eerste baan gooiden om 12.15 uur. We moesten de eerste ronde griffieren en de tweede ronde waren we nog vrij. Daarna moesten we aan één stuk vier banen achter elkaar gooien en dat was op zich best vermoeiend.

Dit is dan weer ons verhaal, tot de volgend keer

Team 3

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<