skd

Jaarlijks wordt er door de Doesburgse kegelaars gestreden om de Doesburgse Kampioenschappen.

De laatste keer dat we die kampioenen hebben gekroond was in 2019. De Covid-19 pandemie was er de oorzaak van dat deze wedstrijden in 2020 en 2021 niet - of niet volledig - konden worden gehouden.
Dit jaar hebben we in het voorjaar sessie 1 van de Doesburgse Kampioenschappen 2022 gehouden.

De KNKB heeft besloten om het wedstrijdseizoen vanaf dit jaar weer na de zomer te laten beginnen en te laten lopen tot de zomer van het volgende jaar. Dit houdt tevens in dat voortaan jaarlijks rond 1 juli de kegelaars hun nieuwe klasse - op basis van de resultaten in het aflopende wedstrijdseizoen - toegekend krijgen.
Dit leidt natuurlijk tot onduidelijkheid welke klasse voor een kegelaar gehanteerd moet worden bij de Doesburgse Kampioenschappen: de "oude" klassen (uit 2020) of de "nieuwe" klassen (van juli 2022).
De WedstrijdCommissie heeft besloten zich te conformeren aan het verschoven wedstrijdseizoen van de KNKB (dus september tot en met mei).

Om geen extra kampioenschap over te slaan is er gekozen voor een overgangsregeling in dit jaar. De wedstrijdvorm blijft daarbij ongewijzigd: twee sessies en een finaleronde.
Dit houdt in:

  • de Doesburgse Kampioenschappen 2022 worden gegooid volgens de "oude" kaarten uit 2020. Er zijn twee sessies: de eerste sessie is reeds gespeeld in het voorjaar van 2022; de tweede sessie wordt gehouden van 12 t/m 15 december 2022 met aansluitend de finales op 16 december.
  • de Doesburgse Kampioenschappen 2023 worden gegooid volgens de "nieuwe" kaarten van juli 2022. Ook nu zijn er twee sessies: de eerste sessie wordt niet apart gegooid, maar bevat de scores zoals die gegooid worden op 12 t/m 15 december 2022; deze scores tellen dus zowel mee in de kampioenschappen van 2022 als die van 2023. De tweede sessie en de finales worden dan in het voorjaar van 2023 gehouden.

De tussenstand na de eerste sessie (dus met de juiste klassen voor de kampioenschappen van 2022):

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<