BPR
Boem Pats Rang

BPR190415

B.P.R. is een damesclub die op maandagavond haar clubavond heeft.

Kegelen is een bijzonder leuke sport, het vereist uithoudingsvermogen en concentratie. Het leuke van het kegelen is dat je de bal 10 of 15 keer achter elkaar mag werpen (dit in tegenstelling tot bowlen waar kegelen vaak mee verward wordt). Iedere keer weer de nieuwe uitdaging, hoe zet ik de streep, waar laat ik de bal los, wat wordt de score.

De Oost-Gelderse kegelbond organiseert ieder jaar een competitie waarin clubs zich in team verband met elkaar kunnen meten.  Daarnaast zijn er ook persoonlijke wedstrijden in drie klassen zodat je je kunt meten met dames van andere clubs.

Het doel van de vereniging is om de kegelsport uit te oefenen en deze een warm hart toe te dragen. Ook nemen we zo veel mogelijk deel aan wedstrijden. De club heeft sinds haar bestaan diverse kampioenen voort gebracht, niet alleen op regionaal maar ook op landelijk niveau.

Naast het actief bezig zijn staat ook gezelligheid hoog in ons vaandel. Iedere clubavond begint met even de week doornemen.

B.P.R. is op 5 februari 1951 opgericht door de Doesburgse dames, Riek Geuverink, Bets ter Haar en Jo ten Holt.

De naam voor de club werd verzonnen en hier volgt de uitleg:

B = Boem, het moment dat de kegelbal op de baan terecht komt

P = Pats, het moment dat de kegelbal de kegels raakt

R = Rang, het moment dat de kegels vallen, hopelijk alle negen

De clubavond is op maandag vanaf ± 19.15 uur.

Nieuwsgierig … ?   kom eens een paar avonden snuffelen om te kijken of de kegelsport iets voor jou is.

Wij kegelen in het prachtige kegelcentrum “Doesborgh” den Helder 2 tegenover het zwembad den Helder.

Meld je aan bij onze secretaresse,

Diana Baars-Thomissen,

tel. 06-10359162 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tot gauw.

 

UITSTAPJE BPR

Op 23 juni 2018 hebben wij ons jaarlijkse kegeluitstapje gehad, georganiseerd door onze lief- en  leedcommissie bestaande uit Ria, Willy en Thea D.
Eerst hebben de meeste van ons een wandeling gemaakt in Vieracker waar we een tussenstop hadden onder het genot van een kopje koffie/thee met appelgebak. 
Daarna hebben we een heerlijke lunch gehad op de locatie in Vieracker, waar we ook zelf chocoladebonbons gingen maken. 
We hadden keuze uit witte, melk of pure chocolade. Je kon zelf je figuren maken van marsepein en daarna door de chocolade, die goed op temperatuur moest zijn. Toch nog een behoorlijke klus maar een zeer leerzame en erg leuke workshop. Commissie bedankt hiervoor. 

UitjeBPR2018

Tekst en foto’s: Diana Baars

ZWARTE PIETEN BEZOEKEN HZP EN BPR

Op hun clubavond op maandag 3 december 2018 brachten 2 zwarte (de echte) pieten een bezoek aan de kegelclubs HZP en BPR. Dat leidde tot grote hilariteit bij alle aanwezigen. Mogelijk potentiele nieuwe leden voor een van de clubs?

zwartepiet2018Akleinzwartepiet2018BPRklein