kegellogo2017 90JAARDEFB

allenegen190322

Op 6 december 1926 hebben een aantal enthousiaste mannen de herenkegelvereniging Alle Negen opgericht. Alle Negen is meer dan 92 jaar oud, geen record, maar toch vermeldenswaardig.

Het is een club met een grote saamhorigheid, waarbij gezelligheid en prestaties om de eerste plaats strijden. Meestal wint de gezelligheid, maar Alle Negen had en heeft ook leden die tot grote scores kwamen en komen.

De gemiddelde kegelaar lijkt steeds ouder te worden en de benodigde aanwas was aan de “onderkant”  beperkt maar daar is recentelijk verandering in gekomen. Alle Negen heeft vele perioden gekend waar sprake was van een ledenstop, maar nu wordt er op alle 4 banen gegooid en is dit dus niet meer nodig. Er staan zo’n 23 man klaar om een nieuw lid de kneepjes van de sport bij te brengen en zijn balbehandeling te polijsten.

Na vanaf het begin tot in 2007 bij de Commanderije te hebben gegooid en daarna 4 jaar in Duiven, kegelen we al weer geruime tijd op de donderdagavond in ons mooie Kegelhuis Doesborgh. Samen met de andere kegelverenigingen hebben we daar een geweldige accommodatie, waar iedereen die aan de bouw heeft bijgedragen trots op kan zijn.

Ook geïnteresseerd?
Neem dan contact op met onze secretaris Gerard Brinksma tel.: 06-20932555

 

Grote Pan 2019

Jaarlijks, in het eerste weekend van augustus, heeft "Alle NEGEN", op zondag, haar "Grote Pan" activiteit.
Vooraf werd er dit jaar een auto foto oriënteringsrit gehouden.
De middag werd afgesloten met een BBQ.
Bijgaand treft u een impressie aan.

0102

0304

0506

 

Omroep Gelderland

Op vrijdagmiddag 5 april 2019 kwamen vele leden en partners van onze kegelvereniging op de parkeerplaats van het zwembad bijeen. Niet om te gaan zwemmen maar om een bezoek te gaan brengen aan het onderkomen van Omroep Gelderland. We werden daar bijzonder gastvrij ontvangen. Na de koffie/thee was er een rondleiding door het gebouw. In de ruimte waar de nieuwslezer m.b.v. een autocue normaal het 17:00 uur nieuws presenteert kregen Gerda Poelman en Harry Kelderman de gelegenheid ons deelgenoot te maken van hun nieuwslezertalenten. Dit deden ze overigens niet onverdienstelijk. De regiekamer maakte met de vele schermen en knoppen veel indruk. Het was duidelijk dat het hier tijdens een TV uitzending hectisch zou zijn. Vervolgens gingen we via de redactie, waar heel wat personeel aanwezig was om zowel TV, Radio, internet, sociale media en nog het verouderende Teletekst aan te sturen en de berichtgeving actueel te houden, naar de “radiostudio” waarvandaan Omroep Gelderland haar uitzendingen verzorgt.

omroepGld190405D kleinFormaat omroepGld190405E kleinFormaat

Deze kleine ruimte was net groot genoeg voor onze groep. Na het uitzenden van een verzoeknummer van een van ons nam Jan v. Weerden het woord en richtte zich tot luisterend Gelderland. Wat er precies door hem is gezegd is mij niet helemaal duidelijk geworden maar als er binnenkort zich nieuwe leden melden weet ik tot wie hij zich specifiek heeft gericht.

omroepGld190405FomroepGld190405Ab kleinFormaat

Na het beëindigen van de rondleiding was er de gelegenheid om een drankje te nuttigen. Om 17:00 uur werden we uitgenodigd om de live uitzending “De week van Gelderland” bij te wonen. Velen hebben dan ook familie en vrienden ingelicht dat ze op de TV waren. Uitzending nog eens zien? Klik dan HIER

omroepGld190405Ca kleinFormaatomroepGld190405ba klewinFormaat

Na afloop werden we ook nog op bitterballen getrakteerd. Het was een leerzame en onderhoudende middag.

Maar dit was nog niet alles. De feestcommissie die dit alles voortreffelijk had georganiseerd, had ook voor een keuzemenu, halve kip of schnitzel, bij de Veerstal in Lathum gezorgd. Het smaakte een ieder uitstekend en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagd uitje!